De 3 belangrijkste kenmerken van het perfecte kerstpakket

Wat maakt een kerstpakket succesvol? Misschien is dit een vraag die jij je elk jaar weer stelt als de taak op jouw schouders ligt om het eindejaarsgeschenk te gaan bestellen. Je medewerkers zijn bijzonder kritisch en verwachten een mooi pakket dit jaar, omdat ze extra hard hebben gewerkt om het bedrijf succesvoller te maken. Je wilt ze daar ook graag voor belonen en net als elk jaar echt een pakket uitzoeken dat iedereen gelukkig maakt. Het aanwijzen van dit kerstpakket is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Daarom hebben we hier de belangrijkste kenmerken samengevat waarmee jij vast het perfecte pakket samenstelt.

  1. Het personeel heeft inspraak in het kerstpakket

Eigenlijk is het heel logisch, maar veel te weinig bedrijven vragen aan hun personeel wat ze graag in het kerstpakket zouden willen ontvangen. Als je niet vraagt, dan krijg je het antwoord ook niet en moet je gaan gokken. Het is helemaal geen gek idee om een kerstpakketten enquête te houden elk jaar en daarin bijvoorbeeld te vragen naar een omschrijving van het ideale eindejaarsgeschenk, naar lijstjes met plus- en minpunten van het vorige pakket en naar de verwachtingen dit jaar. Jij krijgt dan waardevolle informatie en je medewerkers raken gemotiveerd omdat ze inspraak hebben gehad.

  1. Het wekt herkenning, trots, waardering op

Een ideaal kerstpakket wordt door de ontvanger herkent, het wekt een gevoel van trots op om bij het bedrijf werkzaam te zijn en geeft het gevoel gewaardeerd te worden voor het werk dat is geleverd. Deze gevoelens kun je op drie manieren opwekken met een kerstpakket.

  • Herkenning: herkenning is vertrouwdheid en dat krijg je door een pakket te kiezen in de huiskleur van je bedrijf of met een verpakking met het logo van het bedrijf.
  • Trots: door een product te kiezen dat refereert naar wat jullie dagelijks doen, wek je trotse gevoelens op. Een leverancier van zonne-energie kan bijvoorbeeld een powerbank met zonnepaneel geven.
  • Waardering: door aan een grote prestatie te refereren laat je zien dat je je personeel waardeert. Een kerstpakket met een Belgisch thema is erg gepast als je dit jaar samen keihard gewerkt hebt om de eerste winkel in België te openen, bijvoorbeeld.
  1. Het is betaalbaar

Door een duidelijke en positieve boodschap uit te dragen die een gevoel van saamhorigheid en trots opwekt, zal je personeel automatisch ook veel tevredener zijn over de inhoud van het pakket. Zelfs als deze niet aansluit bij de smaak of interesse. Het grote probleem is echter dat deze perfecte pakketten vaak veel te duur zijn en niet binnen je budget vallen. Ook dat is op te lossen als je je kerstpakket online bestelt dit jaar. Webwinkels hebben honderden kant-en-klare kerstpakketten onderverdeeld zijn in thema, prijsklasse, kleur, product en andere classificaties. Je weet exact wat je wilt, dus stelt de filters in en ziet alleen de kerstpakketten die aansluiten bij je mogelijkheden. Je vindt dan vast het pakket waar jouw personeel nog lang vol lof over zal praten.

Klik hier om direct een pakket te bestellen!

About the author

lailavandonk@gmail.com

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.